Vaatimusmäärittely kesäksi

Kesätervehdystä miettiessäni tulin ajatelleeksi, kun maaliskuussa pois nukkunut Sven Melander haastatteli pikku-Annaa Ruotsin television Nöjesmassakern 1985 -ohjelmassa. Se sai minut nauramaan, ja olen nauranut siitä lähtien. Toisinaan joutuu tosin myöntämään, että Sven oli valitettavasti oikeassa.

Vaatimusmäärittely 1: rauha maan päällä

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on meidän kaikkien elämässä ja tunnemme sen läheisyyden. Sotaa käydään myös muualla, kuten Afganistanissa, Etiopiassa, Jemenissä, Etelä-Sudanissa ja Syyriassa, mutta ne jäävät helposti pois uutisista. Niinpä ensimmäinen, kenties vähän sinisilmäinen, mutta sisäinen vaatimusmäärittelyni on sama kuin Svenillä: rauha maan päällä.

Vaatimusmäärittely 2: maapalloa ei saa unohtaa

Kirjoitin jo aiemmin siitä, miten olemme mukana Ruotsin ilmastomatkalla, jonka tavoite on ilmastoneutraalius vuoteen 2045 mennessä. Vaatimusmäärittelyyni kuuluukin, että me ja kaikki muut eivät saa harhautua tavoitteesta, vaikka maailma palaa. Komponenttipula, logistinen kaaos ja työvoimapula ovat suuria haasteita, mutta maapallon hyvinvointi on vieläkin suurempi. Maapalloa ei saa unohtaa kuuluisi ehkä listan kärkeen, mutta kärsimystä, jota nykyselkkaus aiheuttaa, on vaikea unohtaa. Toivottavasti aikaa on vähän enemmän ympäristön tilan korjaamiseen.

Vaatimusmäärittely 3: kesä ilman vaatimuksia

Kesä täyttyy helposti tekemisestä, joka saattaa stressata niin, että lomailu on enemmän työtä kuin huvia. Toivottavasti kesästäsi tulee rauhoittumisen ja levon aikaa. Itse aion myös käydä muutaman kierroksen viheriöillä. Vaatimusmäärittelyssäni käytän siitä nimeä kesä ilman vaatimuksia.

Colly Components toivottaa sinulle, työtovereillesi, lähimmäisillesi ja rakkaillesi niin rentoa kesää kuin suinkin mahdollista. Kun tapaamme, toivottavasti olemme kaikki levänneitä ja ainakin lähempänä vaatimusmäärittelyn kohtia 1 ja 2. Samalla voimme tähdätä syksyn vaatimusmäärittelyyn: pyrkimykseen parantaa toimialamme vaatimusmäärittelyä, jota kutsumme yleensä nimellä laatua osaamisella.

Lämpimin kesäterveisin
Darco