Uutta HELICOILilta

Colly Componentsin yhteistyökumppani Böllhoff luo uutta tuotehistoriaa: yritys esittelee nyt vakiintuneen HELICOIL-kierresisäketekniikan seuraavan kehitysvaiheen.

Miten 65 vuotta vanhasta tuotteesta voidaan tehdä vielä parempi versio? Näin se käy: yhdistä HELICOIL Plus- ja HELICOIL Tangfree -tuotteiden ominaisuudet, maalaa tuote siniseksi ja varusta tuote vääntiötapilla, jota ei tarvitse katkaista. Innovaatio: Asennuskara taivuttaa tapin taaksepäin kierron aikana ja puristaa sen samalla vääntömomentilla. Siksi tappia ei tarvitse katkaista eikä irrottaa.

Tuote sai myös nimensä nokkelan idean mukaan: HELICOIL Smart. Tämä ratkaisu toimii kestävissä liitoksissa käytettävän uuden sukupolven kierresisäketekniikan lähtölaukauksena.

Tämä kierresisäke koostuu vinoneliöprofiilisesta sisäkkeestä, joka muodostaa samalla elastisen kierteen. Free Running -versio on kierros kierrokselta täysin vapaasti liikkuva karkea kierre. Lopputulos on sisäsäde, jonka mitat ovat tarkat aina viimeiseen kierrokseen asti, jonka pystyy aina kiertämään sisään.
Vuosien mittaan perustoiminto on aina ollut sama. Nykyisin kierresisäkkeillä pystytään kiinnittämään alumiiniin, magnesiumiin ja kuituvahvikemuovien, kuten hiilikuitukomposiittien tapaisia hauraita materiaaleja kestävästi, sillä sivuttaisvoimat siirtyvät sisäkkeen kierteeseen.

Tämä parantaa laatua ja kasvattaa arvoa, olipa kyse kierteiden vahvistamisesta tai korjaamisesta. HELICOIL Plus -kierresisäkkeestä sovellettu erityinen syöttökierre helpottaa sisäkkeen asentamista.

Innovaatio
Kierresisäkkeen asentamiseen riittää Smart-tyypin asennuskara, työkalu, johon on yhdistetty kaksi toimintoa. Teräasento on hyvinkin erikoislaatuinen. Sisään ruuvattaessa terässä on sisäänvientitoiminto ja ulos ruuvattaessa se toimii taivutus- ja puristustyökaluna. Tämä tekee asennuksesta helppoa ja nopeaa, sillä se käy yhdessä vaiheessa, tehtiinpä asennus manuaalisesti tai täysin automaattisesti.

Taloudellinen tehokkuus ei koskaan unohdu Böllhoffilta. Siksi myös paineilmakäyttöisiä asennustyökaluja kehitetään jatkuvasti. Uusimman sukupolven ratkaisut vakuuttavat toimintansa joustavuudella sekä asennuksen nopeudella ja luotettavuudella (M4–M12).

Yhdessä vastaavan asennustyökalun kanssa HELICOIL-tekniikan nykyinen kehitysvaihe täydentää täydellisesti HELICOIL-tuoteperhettä. Kaikkien HELICOIL-kehitysvaiheiden tavoin myös Smart-järjestelmä on erittäin luotettava.

Vilkaisu taustapeiliin
Böllhoff aloitti HELICOIL-kierresisäkkeiden valmistamisen 65 vuotta sitten, ja tämä tuote on ollut suurin tekijä perheyrityksen menestyksessä. Nykyisin brändi tunnetaan maailmanlaajuisesti, ja se on kierresisäketuotteiden markkinajohtaja Yhdysvalloissa, Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kierresisäke onnistui valtaamaan maailman, ja se on edelleen yrityksen johtava tuote. Se on ollut 65 vuoden ajan omaperäinen tuote aivan omassa luokassaan.

Harmaavaluraudasta valmistetut lentokoneiden radiaalimoottorit kuluivat pahasti ruuviliitosten kohdalta. Nämä moottorit loivat jo vuonna 1938 vahvan kannusteen kehittää kierrevahvistustuotteita, jotka patentoitiin nimellä HELICOIL. Böllhoff aloitti HELICOIL-kierresisäkkeiden valmistamisen vuonna 1954 lisenssillä. Se oli yksi monista askelista samaan suuntaan, ja perheyritys perusti oman tehtaan vuonna 1954. Siihen asti yritys oli tehnyt vain tukkukauppaa.

Maailmanlaajuisesti ja paikallisesti
Böllhoffin verkosto koostuu 45 yhtiöstä 39 paikkakunnalla 24 maassa, mikä takaa paikallisen asiantuntemuksen saatavuuden. Böllhoffin asiakkaat odottavat globaalia läsnäoloa yhdessä lähellä toimimisen ja lyhyiden toimitusviiveiden kanssa. Siksi Böllhoff-konserni huolehtii kansainvälisistä asiakkaista tärkeillä teollisuusmarkkinoilla tiiviissä yhteistyössä edustajien ja jälleenmyyjien kanssa. Kiinnike- ja kokoonpanotekniikan johtavana kansainvälisenä yrityksenä Böllhoff-konsernilla on edustajia kaikilla tärkeillä markkina-alueilla.

© Böllhoff Group, Bielefeld 2019

Uuden sukupolven kierrevahviketekniikkaa HELICOILilta, HELICOIL Smart Kierresisäke vääntiötapilla, jota ei tarvitse katkaista

 

HELICOIL-kehitysversio.

Syvyysmittarilla varustettu asennustyökalu HELICOIL Smart Free Running -kierresisäkkeen asentamiseen

P-S-tyypin paineilma-asennustyökalu HELICOIL Smart -kierresisäkkeiden nopeaan asennukseen