…

Tärinänkestävä kiinnitys

Huck-lukkopultti on tärinänkestävä ja luja kiinnitystarvike, joka tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle hitsaukselle. Huck-lukkopultit on mitoitettu erityisesti kestämään vaativissa käyttökohteissa kuten maanrakennus- ja metsäkoneiden jousitus- ja alustarakenteissa. Niiden lisäksi Huck-lukkopultteja käytetään sovelluksissa, joissa hitsaus oli aiemmin ainoa vaihtoehto.

Hitsauksessa on joitakin heikkouksia

Yksi hitsauksen haittapuolista on hitsaustyöhön kuluva suhteellisen pitkä aika. Erityisesti tämä koskee sovelluksia, joissa on tarkastettava, että hitsaus on tehty oikein. Hitsaus vaatii päteviä ja koulutettuja tekijöitä, jotka voivat olla kallispalkkaisia ja samalla vaikeasti löydettäviä.

Hitsauksessa syntyvä lämpö voi usein heikentää liitosmateriaalien kestävyyttä ja jopa pilata niiden kriittiset pintakäsittelyt.

Lisäksi hitsaus on sekä suhteellisen vaarallinen että likainen työmenetelmä. Turvallisuus on tärkeä tekijä. Hitsauskipinät ovat sytyttäneet monia tulipaloja.

Huck-lukkopultit                                     

Huck-lukkopultteja valmistetaan useista eri materiaaleista useita eri malleja ja kokoja. Tuote koostuu pultista ja kauluksesta. Lukkopultit asennetaan vetämällä pulttia ja lukitsemalla samalla kaulus kiinni pultin uriin.

Pultti vedetään materiaalia vasten ja samalla kaulus puristetaan kiinni pultin uriin. Kaulus lukittuu pultin kierteisiin peittäen ne kokonaan. Asennuksessa voidaan käyttää samaa vakioitua ja toistettavaa puristusvoimaa toisin kuin ruuviliitoksissa, joissa on huomioitava kiristysmomentti ja kitka. Tuloksena on liitos, joka kestää tärinöitä ja voimakasta väsymisrasitusta.

Lue lisää..