Per Samuelsson

Per Samuelsson on ollut töissä Colly Componentsilla vuodesta 1994. Nyt hän työskentelee tuotepäällikkönä kahdella eri tekniikka-alueella; ruuviliitoksissa ja laakerointitekniikassa.

Kerro lisää työstäsi tuotepäällikkönä.
Työskentelen ruuviliitos- ja laakerointitekniikka-alueiden tuotepäällikkönä. Autan asiakkaitamme tehostamaan ja optimoimaan tekniset haasteensa, lisäksi olen apuna omien työntekijöidemme tuotekoulutuksessa niin, että koko yritys pystyy aina antamaan asiakkaillemme mahdollisimman hyvää palvelua ja neuvontaa.

Vastaan myös tuotteidemme markkinoinnista, ja yksi työni tärkeä osa on järjestää sekä sisäisiä että ulkoisia koulutustilaisuuksia. Olen toiminut yli 10 vuotta opettajana ruuviliitoskursseilla, joita tarjoamme asiakkaillemme. Seuraava koulutustilaisuus järjestetään 11. joulukuuta tiloissamme Kistassa, muistahan ilmoittautua. Pidän usein yhteyttä asiakkaisiin, kun he tarvitsevat apua ruuviliitostensa mitoituslaskelmissa. Laakerointitekniikassa minulla on paljon kokemusta oikean laakerin valinnasta, ja autamme asiakasta myös tekemään elinkaarilaskelmia.

Mikä sinusta on mukavinta työssäsi?
Mukavinta ovat ehdottomasti kaikki asiakaskontaktit, se, että saa aina tavata uusia ihmisiä. Että voi auttaa asiakkaitamme teknisissä ratkaisuissa ja huolehtia siitä, että he saavat parhaan ratkaisun sovellukseensa. Yleensä työni alkaa lähtee siitä, että asiakkaalla on jonkin sortin ongelma, eivätkä he osaa itse sitä ratkaista. Ongelmana voi olla asennukseen liian lyhyt kierre, ja silloin autamme ruuviliitoslaskelman teossa ja liitosmenetelmien valinnassa. Kaikessa, missä asiakas kaipaa apua. Mitä aiemmin tulemme mukaan prosessiin, sitä helpommin voimme vaikuttaa optimaalisimman ja taloudellisimman ratkaisun löytämisessä. Juuri nyt työskentelen projekteissa, jotka valmistuvat 2022, on paljon helpompi varmistaa, että asiakas saa parhaan ratkaisun ongelmiinsa – kun saamme olla mukana koko ajan.

Nyt minulla on työn alla moottoriosa eräälle suurelle autovalmistajalle. Pyrimme yhdessä toimittajiemme kanssa löytämään laitteet, jotka automatisoivat kiinnitystarvikkeiden asennuksen. Ongelmaa pitää pohtia monelta kantilta ja pyrkiä löytämään toiminnaltaan järkevä tuote, jonka asennusaika on mahdollisimman lyhyt.

Oletko miettinyt alan tulevaa kehitystä?
Alan nopean kehityksen vuoksi innovatiivisuudelle tullaan asettamaan entistäkin kovemmat vaatimukset. Ja ovathan eri tuotealueidemme markkinat erilaisia. Ruuviliitoksissa ja kierrevahvistusmenetelmissä ala on siirtymässä kevyempiin materiaaleihin, jotka kestävät suurempia rasituksia. Niissä tarvitaan hyviä vahvikkeita. Ajoneuvoalalla tapahtuu paljon uutta sähkön ja akkujen vuoksi. Sinne syntyy täysin uusi segmentti, jolla meidän on pidettävä itsemme jatkuvasti kehityksen tasalla. Haasteista tulee jatkossa valtavan erilaisia markkinoista ja alasta riippuen, mutta samalla juuri se tekee työstäni niin mielenkiintoista.