Ilmainen on ilotonta.

Meillä Colly Componentsissa on haaste. Kutsun sitä nimellä ilmainen on ilotonta. Haaste on (rajusti yksinkertaistettuna ja se koskee käytännössä kaikkia tuoteryhmiämme) se, että monien mielestä ruuvi on vain ruuvi.
Niinhän se on, saatat ajatella. Ruuvi on vain ruuvi, niitti on vain niitti jne. Sen tajuamiseen ei tarvitse olla A. I. Virtanen. Mutta vaikeus ja Colly Componentsin haaste on siinä, että ruuvi ei ole vain ruuvi!

Juuri tässä monet yritykset ampuvat itseään jalkaan. Sitä näkee kerran toisensa jälkeen. Yritykseen ostetaan ratkaisu, johon kuuluu usein jonkinasteista automaatiota, määritetään tuotantotila – kaikki on budjetoitua ja loppuun asti ajateltua. Mutta sitten kiinnikkeet ostetaan koon eikä vaatimusten perusteella. Esiripun paikka.
Yllättäen tuotantoyksikkö pääsee ehkä 60–70 prosentin käyttöasteeseen. Mitä silloin tehdään? Ongelman ratkaiseminen edellyttäisi oikeanlaisten ruuvien tai niittien valitsemista tehtävään, mutta sen sijaan otetaankin käyttöön lisätyövuoro! Useimmissa tapauksissa oikeanlaiset komponentit olisivat nostaneet käyttöasteen jonnekin 97–99 prosentin tietämille.

Jos päätöksen taloudellisia seuraamuksia ajattelee hetkenkin, tajuaa että kärpäset ehkä lätkitään, mutta samalla jäädään härkästen jalkoihin.

En usko, että tällaista tapahtuu tietoisesti, mutta sitä sattuu, kun vastuu jaetaan monien eri tehtävänimikkeiden kesken eivätkä vastuuhenkilöt välttämättä osaa tehdä yhteistyötä kovinkaan hyvin. Tarkoitan juuri tätä, kun sanon, että ilmainen on ilotonta. Kustannustehokkaalta vaikuttava ratkaisu saattaa tuottaa toiselle hyvinkin ilottoman tuloksen.

Jos tehtäväsi on parantaa suorituskykyä valmistajana tai tuotantotilan rakentajana, meiltä saa nörttitietoa toimittamistamme tuotteista. Loppujen lopuksi se voi vaikuttaa suorituskykyyn tavalla, jota monet eivät tule edes ajatelleeksi. Autamme näkemään tapoja parantaa suorituskykyä ja usein hyvinkin pienellä panostuksella. Toimimme kumppaninasi omien tuotteidemme asiantuntemuksessa ja siinä, josta käytämme nimitystä laatua tietotaidolla.

Vähemmän ilottomin terveisin,
Darco