Helpota asennusta Snaplocilla

Snaploc-järjestelmä koostuu kuulasta ja holkista. Kuulaosassa on tavallisesti sisä- tai ulkokierteellä varustettu metallirunko, jonka päälle on valettu muovivaippa. Kuulavalikoimassa on myös ulkokierteellä varustettu versio muoville sekä versio, joka voidaan ”napsauttaa” kiinni sopivaan reikään. Holkkeja on useita eri malleja ja materiaaleja riippuen siitä, kuinka lujaan holkin on painuttava kuulaa vasten ja missä ympäristössä sitä on tarkoitus käyttää.

Alla olevassa linkissä näytetään hyvä esimerkki Snaplocin käytöstä matkailuautossa. Takavaloyksikön kiinnitys ja irrotus on helppoa ja nopeaa Snaplocilla. Myös Snaplocin toleranssin kompensointitoiminto helpottaa asennusta.  Snaplocin etuna tässä ja vastaavissa sovelluksissa on myös sen kyky vaimentaa tärinöitä ja ääntä.

Snaplocia käytetään paljon myös henkilöautoissa mm. moottorin suojan, kojetaulun, suojapaneelien, iskunvaimentimien ja suuntavalojen asennuksessa. Muita tavallisia sovelluksia ovat esimerkiksi tarkastusluukut, levyt tai seinät, jotka on voitava irrottaa ja asentaa nopeasti huollon yhteydessä.