AMTEC vie polymeerimateriaalista valmistetut kevytrakenteet seuraavalle tasolle

Tänä päivänä on vaikea kuvitella maailmaa, jossa muoveilla ei olisi tärkeä osa kevytrakenteiden kehittämisessä. Toimitamme yhdessä yhteistyökumppanimme Böllhoffin kanssa kierresisäkkeitä, jotka täydentävät muovien joustavuutta työstössä ja komponenttien muovauksessa. Kierresisäkkeiden keveys ja ainutlaatuiset mekaaniset ominaisuudet vievät muoviset kevytrakenteet seuraavalle tasolle.

Böllhoffin AMTEC-kierresisäkkeet After Molding TEChnology” asennetaan osaan ruiskuvalun jälkeen. Näin muovikomponenttiin saadaan luja ja luotettava kierre.

Böllhoffin kierresisäkkeet soveltuvat asennettaviksi kova/kestomuovimateriaaleista ja RFP:stä tai CRRP:stä valmistettuihin ruiskuvalettuihin osiin. Lujia ja luotettavia kierteitä tarvitaan muoviosissa esim. turvatyynyissä, autojen sisustusosissa, ilmastointijärjestelmissä ja toimistokalusteissa.

Edut:

  • Lyhyempi sykliaika ruiskuvalussa
  • Mahdollisimman vähän muottivaurioita
  • Mahdollisimman vähän jännityshalkeamia
  • Varma ja jännitteetön ankkurointi
  • Vähemmän heijastusvaikutuksia
  • Pienemmät valmistuskustannukset

Valmistusmenetelmät kaikkiin tarpeisiin

Kuumaupotus

On luotettava ja testattu liittämistekniikka metallisten kierresisäkkeiden asentamiseksi ruiskuvalettuihin kestomuoviosiin. Yksivaiheprosessissa lämpö siirtyy sisäkkeestä muovin kiinnityskohtaan.

Kiinnittyminen tapahtuu, kun kuuman kierresisäkkeen kosketuspinta kuumentaa muovin.

Kiinnittymisprosessissa kuumentunut muovi virtaa kierresisäkkeen pyällyksiin ja koverruksiin. Tämä varmistaa kierresisäkkeen lujan ja jännitteettömän kiinnittymisen muoviosaan.

Sähkömagneettinen kuumaupotus

Böllhoffin kehittämä menetelmä metallin ja kestomuovin liittämiseen. Sähkömagneettinen vaihtojännitekenttä kuumentaa kierresisäkkeen kosketuksettomasti ja muovikomponentin kierresisäkkeen vastainen kosketuspinta pehmenee. Kiinnittymisprosessissa kuumentunut muovi virtaa kierresisäkkeen pyällyksiin ja koverruksiin.

Kierresisäke kuumenee koosta riippumatta äärimmäisen nopeasti (n. 2 – 6 sekunnissa). Kun virransyöttö on katkaistu, sula materiaali jäähtyy erittäin nopeasti, mikä mahdollistaa jopa 0,05 mm asennustarkkuuden.

Ultraäänihitsaus

Asennusmenetelmä, joka alun perin kehitettiin kestomuoviosien kiinnitykseen. Muovimateriaali pehmenee erittäin lyhyessä ajassa liitettävien osien sulkukerroksen kitkan ja värähdyssiirtymän vaikutuksesta. Kiinnittymisprosessi käynnistyy tämän jälkeen. Tarvittava energia tuotetaan vaihtojännitteenä ultraäänigeneraattorissa, muunnetaan mekaanisiksi värähdyksiksi (20–40 kHz) ja siirretään äänipäähän. Kun kierresisäkkeet (metalliset M2 – M6) upotetaan kestomuovimateriaaliin, sula muovi virtaa pyällyksiin ja koverruksiin.